Il n'y a pas de traductions disponibles

Va invită, intr-o excursie în Delta Dunării, în concediul dumneavoastră, unde împreună vizităm multe locuri senzaţionale.
Pentru a avea un concediu plăcut câteva:
Sfaturi utile
Indiferent de perioadă să nu lipsească din bagaje : haine uşoare pentru protecţie de ploaie şi vânt, pălării pentru protecţia capului, ochelari de soare,, spray unguiente împotriva eventualilor ţânţari, unguiente pentru plaja împotriva arsurilor solare, costum de baie, haine mai groase pentru seara când uneori in deltă este destul de frig.
Se asigură pe tot sejurul apa minerală şi plată băuturile alcoolice tradiţionale;
Traseele turistice in Delta Dunării se aleg in funcţie de nivelul de apă care oscilează de la o zi la alta. Nivelele de apă cele mai scăzute sunt cele in lunile iulie, august şi septembrie iar cele mai mari – aprilie, mai şi iunie. Nivelele medii sunt in lunile octombrie, noiembrie şi decembrie când este şi perioada de pescuit cea mai bună. Pescuitul este interzis la majoritatea speciilor incepând din aprilie, mai până la 15 iunie. In lunile iunie, iulie şi august cea mai capturată specie de peşte este bibanul urmat de roşioară, somn, ştiucă şi caras ;

Ce este neplăcut în Deltă ?
Ţânţarii ?…..sunt poate cei mai inofensivi adversari ai turiştilor dacă se ştie câte ceva despre ei. Ei predomină in lunile iunie, iulie, august şi puţin din septembrie dar trebuie ştiut că sunt prezenţi doar 2-3 ore când se lasă întunericul după care ei dispar datorită creşterii umidităţii. Prezenţa ţântarilor este redusă şi atunci când bate vântul sau plouă. Combaterea lor se face cu substanţe respingătoare, lămpi speciale care îi atrag în capcane, sau unguiente specifice
Insectele de baltă pot provoaca iritaţii pe pielea transpirată. Se recomandă a nu se scărpina pentru că iritatia se accentuează şi se intinde. Se recomandă spălături cu ceai de muşeţel şi unguiente pe bază de antibiotice ;
Lipitorile sunt cele mai periculoase pentru cei care fac baie în ape mici şi tulburi. Ele se lipesc de corp şi nu se desprind până nu se satură cu cca 20-25 ml sânge. Pentru o desprindere rapidă ele se lovesc cu palma suficient de tare încât să le surprindă. Atenţie la hemoragia care urmează deoarece este foarte consistentă şi durează destul de mult. Pentru turiştii mai în vârstă aceste accidente pot fi binevenite deoarece lipitorile se folosesc în medicina populară la diferite tratamente în legatură cu circulaţia sanguină.
Atenţie la pescuitul peştilor răpitori în general. Pot avea aripioare dorsale ca un ac foarte ascuţit care dacă ajunge în deget infectează în majoritatea înţepăturilor. Atenţie la pescuitul ştiucilor : are acelaşi tip de aripioară dar are şi dentiţie foarte periculoasă care lasă urme pe degete.
În concluzie:
Concediul în Delta Dunării este pentru persoanele care nu sunt pretenţioase !
Cazarea in deltă, se va face în mici pensiuni, la localnicii zonei, care au condiţii pentru a primi turişti. De asemenea televizorul, internetul, în unele zone, sunt de domeniul SF.
Nu uitaţi, ne vom afla in inima Deltei Dunării , zonă foarte puţin umblată, aproape sălbatică unde nu exista drumuri, şosele, străzi de acces. Vom ajunge totuşi, folosind bărci micuţe, adaptate pentru a naviga pe canale inguste, unicele trasee de acces.

Bine înţeles că, vom trage cu ochiul şi la zonele de protecţie ecologică totală, unde accesul este total interzis unde putem vedea flora şi fauna rară.
De asemenea, in inima deltei, hrana de bază a localnicilor, se bazează pe ceea ce se gaseşte cel mai mult in zonă: peştele. Pentru turiştii care nu agreează alimentele pe bază de peşte, este mai dificil, dar nu imposibil, de a li se asigura hrana. Important este să ştim acest lucru, pentru a ne aproviziona din timp cu alimentele necesare, pentru persoanele care nu servesc produse pe baza de peşte.
De asemenea, nu există magazine mari, mall-uri, farmacii , Chiar şi cu banii in buzunar, nu aveţi pe ce sa-i cheltuiţi, asa că trebuie sa aveţi cu dumneavoastră strictul necesar: medicamente , ţigari, pastă de dinţi, baterii şi carduri pentru aparatele de fotografiat sau de filmat
Pentru cazare, trebuie sa ştim din timp pentru a face rezervarea, cum trebuie să rezervăm camerele: single, double sau... dupa posibilităţi.
Cazarea înainte şi după părăsirea deltei se va face în hotel de categorie 2-3 stele, şi de asemenea hrana în aceste condiţii nu se va baza pe peşte.
Nu trebuie decât să achitaţi decât preţul stabilit pentru excursie
În costul excursiei intra preluarea de la aeroport gară autogară, transport până în / şi în deltă, cazare, mâncarea şi băuturile (alcoolice şi nealcoolice) incluse.
Transportul până în România şi retur intră în sarcina dumneavoastră.

Vă aşteaptă !
|