Il n'y a pas de traductions disponibles

DeltaDreamHoliday
vă invită într-o excursie de o zi, în care împreună să redescoperim locuri minunate!
Zilele în care sunt planificate excursiile:
în special orice zi de sâmbătă sau duminică . . . . . .
dar așteptăm și propunerile dvs.
Vă propunem vizitarea următoarelor obiective :
Palatul Mogoşoaia - Conacul Bellu din Urlaţi - Mânăstirea Jărcălăi
Plecarea la ora 8 - 8:30 dimineaţa de la locul de întâlnire (posibil din faţa Ateneului Român).
Pe la ora 9:00 ajungem şi vizităm Palatul Mogoşoaia (al Brâncovenilor)
Palatul Mogoşoaia este o clădire istorică din localitatea Mogoşoaia, judeţul Ilfov, România, aflată la circa 15 km de centrul oraşului Bucureşti.
Complexul conţine clădirea propriu-zisă, curtea acestuia cu turnul de veghe, cuhnia (bucătăria), casa de oaspeţi, gheţăria şi cavoul familiei Bibescu, precum şi biserica „Sfântul Gheorghe” aflată lângă zidurile curţii. Palatul poartă numele văduvei boierului Mogoş care deţinea pământul pe care a fost construit.
De la ora 11:00 ne continuăm traseul pe drumul vinului pană în localitatea Urlaţi - regiunea Dealu Mare, unde în jurul orei 12:30 intrăm şi vizităm Conacul Bellu.

Colecţia "Bellu" se află într-o casă veche româneasca, monument de arhitectură populară datând din secolul al XIX-lea care este amplasată într-un cadru natural deosebit de pitoresc. Expoziţia muzeală prezintă piese de artă decorativă de mare valoare: mobilier sculptat din lemn masiv, tablouri, icoane, arme, ceramică, porţelan, metal, artă extrem orientală şi o valoroasă bibliotecă.
Conacul a aparţinut familiei Bellu cunoscută în epoca ca oameni de cultură şi colecţionari de obiecte de artă, de numismatică şi bibliofilie; în anul 1926 Alexandru Bellu donează Academiei Române întregul ansamblu de clădiri, parc, vii, din care astăzi se păstrează această casa veche, ulterior restaurată de mai multe ori.
După ce vizităm conacul Bellu din Urlaţi, pentru cine doreşte, ne putem opri pentru a servi masa de prânz (ora 13:30), la restaurantul din centrul localităţii.
După aceea (ora15:00) mergem cca 3 km până la Sf.mânăstire Jărcălăi (schitul ce s-a impus în rândul lăcaşurilor de cult ortodoxe datorită bisericuţei de lemn care se remarcă atât prin armonia desăvârşită a proporţiilor, cât şi mai ales prin frumuseţea picturii interioare de mare valoare artistică.)
Schitul Sfânta Maria-Cricov din Jărcălăi ( Urlaţi ) – Prahova.

În judeţul Prahova , la câteva sute de metri de oraşul Urlaţi , pe malul stâng al Cricovului Sărat, se află Schitul Sfânta Maria-Cricov, cu bisericuţa lui de lemn în formă de corabie şi cu turla ei zveltă, având la bază pridvor şi prispă pe latura sudică . Destinaţie preferată a credincioşilor din Prahova şi nu numai , Schitul Sf. Maria - Cricov s-a impus în rândul lăcaşurilor de cult ortodoxe, datorită bisericuţei de lemn, care se remarcă atât prin armonia desăvârşită a proporţiilor, cât şi mai ales prin frumuseţea picturii interioare de mare valoare artistică.
Purtată ca o corabie pe valurile vremii , biserica de lemn a Schitului Cricov , sol al artei transilvanene pe meleagurile Munteniei , îşi primeşte cu dragoste închinătorii , care vin să se roage la Icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului, adusă de la Sfântul Mormânt , şi la Sfintele Moaşte de la Bethleem, participând cu dragoste şi credinţă la Sfânta Liturghie şi la Sfântul Maslu.
În 1980 s-au făcut lucrări de consolidare a lemnului tratându-se de carii , s-a restaurat catapeteasma şi pronaosul şi s-a făcut încălzire centrală prin combustibil de lemn , în vederea obţinerii unei temperaturi constante pentru a proteja pictura de degradare .
În prezent , eforturile sunt îndreptate spre urgentarea lucrărilor de tratare şi conservare a lemnului vechi de 270 ani, la partea superioară a bisericii şi continuarea lucrărilor de restaurare a picturii , pentru salvarea şi înfrumuseţarea acestui monument de spiritualitate ortodoxă şi artă creştină româneasca din vremuri străbune .
2000 de cărţi de cult în slavonă şi sute de icoane vechi vor fi salvate la Mânăstirea Jărcălăi
Până în prezent , clădirea care va găzdui obiectele de cult este în curs de finalizare , fiind un proiect foarte mare care necesită resurse materiale uriaşe .
Depozitul va reuni peste 2.000 de cărti vechi religioase, majoritatea scrise în slavonă sau cu alfabet chirilic, şi peste 500 de icoane, care vor fi aduse cel târziu până la toamnă de la Mânăstirea Sinaia unde au fost păstrate de-a lungul vremii .
De asemenea, tot în cadrul sfântului lăcaş se intenţionează amenajarea unui laborator de conservare şi restaurare a obiectelor de cult precum şi înfiinţarea unui centru ecumenic.
După ce vizităm şi acest ultim obiectiv (este deja ora 17;00) ne urcăm în autocar şi uşurel pe drumul de întoarcere, înapoi în Bucureşti unde ajungem în jurul orei 19:00.
Preţul acestei excursii este de 180 lei/persoană
Transportul, se face în funcţie de numărul de persoane, cu microbuzul sau autocarul.
Excursia se face, dacă sunt înscrise minim 6 persoane.
Dacă puneţi la bătaie maşina dvs. şi pe deasupra acceptaţi pe locurile libere pasageri, v-om negocia preţul excursiei (din care scădem transportul) şi împarţim costurile de transport personalizat pe nr. de locuri ocupate din turism. În acest fel fiecare excursionist va plăti mai puţin decât preţul iniţial.
Dacă sunteţi deja un grup mai mare ne puteţi propune ziua când doriţi să efectuaţi excursia.
În preţul excursiei este inclus: transportul şi taxele de vizitare a obiectivelor turistice.
Nu sunt incluse în preţ, masa de prânz şi taxele de fotografiere sau filmare.

DeltaDreamHoliday
vă invită la o plimbare, în excursie, unde împreună
putem vizita multe locuri frumoase.
Veniţi cu noi !
vă aşteaptăm să vă înscrieţi !
|