Selectare traducere

Română (România)English (United Kingdom)Deutsche SpracheFrench (Fr)

Reclame parteneri

PDF Imprimare Email

vă invită în Delta Dunării şi vă propune:

 

  

O excursie, de 8 zile, de neuitat :

Ca perioada de efectuare a excursiei vă propunem din mai pana in septembrie:

Programul propus de noi pentru excursie, de 8 zile este:

 

 

Ziua 1

 După sosirea în Bucureşti, preluarea de la aeroport la ora indicată de dvs.

 După cazare, o frumoasă seară romanească, un devărat festin, cu bucate tradiţionale româneşti.

 

Ziua a 2-a

 Dimineaţa devreme, ne urcăm în maşină şi după o călătorie de 4 - 5 ore ajungem în oraşul Tulcea, o importantă localitate a României, situată pe malul Fluviului Dunărea.

 Facem o vizită inedită la muzeul ecoturistic al Deltei Dunării.

Acvariul Tulcea - Muzeul ecoturistic Delta Dunării

La ora actuală, este de departe, cel mai avansat muzeu din România.

Bazinele sunt curate şi bine luminate, diversitatea mare, bazinele de apă sărată excelent amenajate şi prezentate. In plus restul Muzeului este plin de informaţii folositoare .

 

După vizită urmează cazare doar pentru 2 nopţi.

 

 Seara facem o plimbare pe malul Dunării şi bineînţeles după aceea urmează o cină pescărească cu bucate tradiţionale din peşte.

 

Ziua a 3-a

 Dimineaţa devreme ne urcăm pe vaporaş şi facem un tur lung al Deltei ce ne ocupă toată ziua, seara ne întoarcem din nou la pensiune.

 

Ziua a 4-a

 Dimineaţa, un traseu scurt, cu maşina, de doar trei sferturi de oră, ne va aduce mai aproape de inima Deltei, în satul Murighiol.

 Din satul Murighiol, un traseu pe canale de numai o oră cu barca, ne v-a despărţi de inima zonei sălbatice a Deltei, satul Caraorman Ajungem în Caraorman şi ne cazăm la o frumoasă pensiune unde, mâncăm de prânz iar după siestă, facem o plimbare cu barca, pentru a ne vizita împrejurimile.

 

 sau ...

 

 Ne deplasăm, pe jos, până la Pădurea Caraorman, unde vedem dunele de nisip, pădurea de stejari şi alte specii de copaci. Nu uitaţi să vă luati cu voi îmbrăcăminte lejeră, ghete, apă şi orice vă va prinde bine.

 Seara, cina pescărească.

 

Ziua a 5-a

 Un tur al lacurilor din apropiere , fotografii … etc …

 

Ziua a 6-a

Mergem să pescuim pentru a pregăti singuri masa de prânz. Fiecare v-a contribui la acest lucru. Împărţim treburile, adunarea lemnelor pentru foc, aprinderea şi întreţinerea focului, curăţarea peştelui prins, prepararea ciorbei la ceaun iar după servitul mesei spălarea farfuriilor, tacâmurilor şi a ceaunului, stingerea focului, adunarea şi depozitarea resturilor (nu lăsăm gunoi).

 

Ziua a 7-a

Dacă este cald şi vremea ţine cu noi mergem cu bărcile până pe malul mării, în localitatea Sfântu Gheorghe unde (într-o zonă cu puţini turişti) se poate face plajă şi baie în mare…

 

Sau…

 

Mergem în excursie la Pădurea Letea.

 

Pădurea Letea este o zonă cu regim de protecţie integrală, fiind amplasată pe grindul cu acelaşi nume, unul din cele mai vechi grinduri din Delta Dunării. Pădurea apare sub forma unor benzi late de 10 până la 250 m, orientate aproximativ pe direcţia nord–sud, dezvoltandu-se pe coastele aplatizate ale dunelor, cu care corespund ca directie. O asemenea fâşie de pădure se numeşte haşmac. Cel mai important este Haşmacul Mare fiind situat în estul pădurii. Reprezintă un amestec de specii diferite printre care stejarul (Quercus pedunculiflora), frasinul pufos (Fraxinus palissae), plopul alb (Populus alba), plopul negru şi tremurător (Populus nigra şi Populus tremura), salcia alba (Salix alba), s.a.. Pădurea Letea se caracterizează printr-o abundenţă de plante scadente (plante cu tulpina scurta care se agaţă de alte plante cu ajutorul cârceilor), grimpante (plante urcătoare, care se ataşează de copurile în lungul cărora se urcă) şi volubile (plante cu o tulpină care se suie învârtindu-se).

 

După prânz, spre seară : Rămas bun deltei , transportul înapoi în Bucureşti, cazarea şi masa de seară, schimb de fotografii.

 

Ziua a 8-a

După micul dejun de la hotel, deplasarea la aeroport, gară, autogară, şi … ne luăm la revedere …, pe data viitoare…..

 

Sau . . .

 

 dacă doriţi, continuarea concediului la munte.

 

Vă invită în delta Dunării

 

sau să vă continuaţi concediul la munte

 

 

vă aşteaptăm !