Selectare traducere

Română (România)English (United Kingdom)Deutsche SpracheFrench (Fr)

Reclame parteneri

PDF Imprimare Email

 

vă invită în Delta Dunării

 

 

Câte ceva despre:

 

Centrul Muzeal Ecoturistic Delta Dunării

 

Amplasat în centrul municipiului Tulcea, centrul recreează atmosfera mirifică a Deltei Dunării, de la cadrul natural prezentat prin intermediul dioramelor, la aspectele socio-culturale, tradiţionale şi încheind într-un mod inedit cu acvariul poziţionat la demisolul clădirii.

Situat pe str. 12 noiembrie nr. 1, Centrul Muzeal Ecoturistic "Delta Dunării" şi-a deschis porţile către public la data de 25 februarie 2009. Înfiinţat în cadrul Programului Phare 2005 Cooperare Transfrontalieră România- Ucraina, muzeul poate fi vizitat în perioada mai-septembrie între orele 10-20, ultima intrare ora 19 iar în perioada octombrie - aprilie între orele 10-18, ultima intrare ora 17.30. Luni este închis.

 

Vizitarea muzeului îţi ia cam 2-3 ore. Odată intrat în “lumea” Deltei te rupi de realitate.

 

Construcţie modernă, muzeul are trei nivele. Fauna şi flora recreate în Centrul Eco-turistic reprezintă o adevărată anticameră a Deltei, în care vizitatorii sînt martorii celor mai spectaculoase aspecte specifice, care niciodată nu pot fi surprinse într-o singură vizită în mediul natural. Centrul Eco-turistic  Delta Dunării reprezintă unul dintre cele mai moderne spaţii de expunere interactivă realizate în România.

 

La intrarea în muzeu, adică la parter, poţi urmări documentare despre Delta Dunării şi despre Dobrogea, prezentări de la geneza deltei şi până în prezent (panouri cu informaţii, fotografii, hărţi, diorame ce reconstituie flora şi fauna specifică Dobrogei de Nord).

 

La etaj poţi vedea minigrădina botanică, diorame cu flora şi fauna, prezentarea de obiecte tradiţionale, folosite de catre localnicii Deltei.

La demisol se află acvariile, poate cea mai captivantă secţiune a muzeului. Primul acvariu este cilindric şi prezintă un tub prin care te poţi strecura pentru a privi peştii dinspre interior spre exterior. O idee fascinantă, să stai "lângă" un rechin. Urmează câteva culoare cu acvarii de dimensiuni imense şi un tunel de sticlă pe sub cel mai mare bazin al muzeului (cel cu sturioni), care îţi creează impresia că peştii înoată pe deasupra capului tău. Există pe culoar o uşa micuţă unde intri într-o jumătate de cilindru şi te simţi ca şi cum ai fi tu însuţi în acvariu, la braţ cu sturionii. În spiritul Deltei, tavanul muzeului este decorat cu plase de pescuit.

La Aqvarium iţi sunt prezentate diverse specii de peşti: din Dunăre şi Marea Neagră, specii migratoare, peşti de cultură, specii exotice.

 

Pe holul de la ieşire mai poţi vedea un bazin cu broaşte ţestoase şi iti poţi cumpăra un suvenir de la magazinul muzeului.

. . . vă invită în Delta dunării !

vă aşteaptă în Delta Dunării !